mandag

BANANBRØD

Et meget specielt gærbrød er dette oprindelig tyske bananbrød, fremstillet noget i stil med en roulade.  Dejen rulles sammen på den lange led om de tætliggende bananskiver, strøet med finthakket grøn peber og hakket persille.

Bananbrødet er allerbedst, nydt lunt. Ellers kan det lunes en anelse i ovnen ved 160 grader, før det serveres. Et brød, ikke mindst børnene nok skal syntes om.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen 1983


BANANBRØD

dej

1/4 liter mælk
50 g margarine
25 g gær
1 1/2 tsk.salt
1 tsk. sukker
ca. 500 g hvedemel

fyld

3 store bananer, skåret i tønde skiver
saft af 1/2 citron
1 spsk. grøn peber, hakket
2-3 spsk. hakket persille

pensling

sammenpisket æg

Til dejen lunes mælk og margarine og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker og mel tilsættes og dejen æltes glat, til den slipper skålen. Hæld den ud på bordet og ælt en ekstra gang til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel og dejen lægges i med et klæde over. Hæver til dobbelt størrelse et lunt sted. Ca. 45 minutter.

Bananskiverne dryppes med citronsaft. Dejen slås ned og udrulles i et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Bananskiverne lægges helt tæt på dejen, der drysses med peber og persille. Rul sammen som en roulade på den lange led.

Læg brødet på pladen med bagepapir eller læg det i en smurt form, læg et viskestykke over og lad efterhæve et lunt sted ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg.

Sæt brødet i ovnen ved 200 grader med en ildfast skål med vand i, i bunden af ovnen. Bages på nederste rille i ca. 40 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.