lørdag

GLASEREDE ORANGEBRØD MED GULERØDDER

Gulerodskager, som de fleste forbinder med moderne bagværk, er ikke noget nyt. Bagekonkurrence i Sverige 1950, hvor flere tusinde svenske husmødre sendte deres yndlingsbag til bedømmelse, modtog bl.a. dette glaserede orangebrød med gulerødder i.

Det er på trods af navnet en bradepandekage af gulerodsdej, glaseret med glasur og pyntet med lidt reven appelsinskal. Herefter skåret i skæve firkanter.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950



GLASEREDE ORANGEBRØD MED GULERØDDER

1 æg
125 g sukker
6 spsk. vand
revet skal af 1/2 appelsin eller citron
knapt 200 g mel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. rasp
175 g gulerødder
evt. lidt salt

Pisk æggeblommen og sukkeret, tilsæt af og til lidt vand og smag til med appelsin- eller citronskal.
Bland melet, som er sigtet med bagepulveret i, tillige med de fint revne gulerødder og raspen.
Pisk hviden til stift skum og vend den i dejen.

Fyld dejen i en velsmurt bradepande og bag kagen i 15-20 minutter.

Når den er kold, smøres den med sukkerglasur og kan, om man vil, pyntes med hakket appelsinskal.
Kagen skæres derefter i skæve firkanter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.