torsdag

MARCIPANROULADE

Marcipanroulade med lækkert fyld af nougatflødecreme med ristede mandler og overtræk af chokolade hører absolut til i luksusklassen.

Rouladen kan pyntes med nødder og guldstøv eller dekoreres med en kvist kristtjørn eller julegran, så den passer til årstiden.

Opskrift : Sigrid Fugl 1983



MARCIPANROULADE

dej

50 g mandler
150 g marcipanmasse
50 g smør
75 g sukker
3 æg
1 1/4 dl piskefløde
50 g hvedemel
2 æggehvider
lidt orangelikør

fyld

1 1/4 dl piskefløde
200 g blød nougat

pynt

100 g overtrækschokolade
pecan eller valnødder
guldstøv

Lav en form af bagepapir (40 x 30cm med 2 cm kant). Formen pensles med smeltet smør.

Skold, smut  og hak mandlerne. Rist dem på en tør pande, til de er lysebrune. Lad mandlerne afkøle på papir.

Riv marcipanmassen på råkostjernet og rør dem sammen med det blødgjorte smør og florsukker. Del æggene og rør blommerne i, én ad gangen. Rør fløden i og sigt melet i. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Dejen fyldes i formen.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Vendes ud på pergamentpapir. Træk forsigtigt papirformen af og læg den over.

Kom piskefløde og nougat i en gryde. Rør om og lad det småkoge under omrøring ca. 15 minutter. Afkøles og iblandes de hakkede, ristede mandler.

Stænk rouladen med orangelikør. Fordel nougatcremen over og rul rouladen sammen på den lange led. Læg den på et skærebræt med sammenføjningen nedad.

Chokoladen smeltes over vandbad og pensles på rouladen. Pynt med halve nødder og guldstøv.

Hvis rouladen er til julen, ridses der i chokoladen før den stivner med en gaffel, så det ligner barken på en træstamme. Der pyntes med kristtjørn eller julegran.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.