Chokolade-krumkager, bagt med havregryn er en spændende variant af de gammeldags krumkager, de fleste af os har stiftet bekendtskab med.
Kagerne bliver, for at leve op til navnet, smurt med smeltet chokolade på undersiden.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
CHOKOLADE-KRUMKAGER
75 g smør eller margarine
2 1/2 dl sukker
1 æg
3 dl havregryn
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kakao
Smørret smeltes og hældes over havregrynene. Mel og bagepulver blandes og blandingen tilsættes tillige med alle de øvrige ingredienser.
Dejen røres, til alt er godt blandet.
Smør et par plader godt og drys med mel. Dejen sættes på i klatter med godt mellemrum.
Bages gyldenbrune ved god varme.
Afkøles lidt på pladen og løsnes forsigtigt med en kniv, bøjes, medens de endnu er lunkne over et tykt skaft af en træske eller flaskehalsen på en lille flaske.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.