En god gammeldags skærekage at byde på til kaffen, går vi aldrig fejl af og mange er de bageopskrifter da også, der i tidens løb, har fristet de danske husmødre og de udenlandske med for den sags skyld.
Her en fin lys, meget velsmagende kage, bagt i springform, lagt sammen med kaffesmørcreme og til sidst pyntet med kaffeglasur.
Opskrift : De Danske Sukkerfabrikker
KAFFEKAGE
dej
200 g smør eller margarine
250 g flormelis
3 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
kaffesmørcreme
100 g smør
2 æggeblommer
75 g flormelis
1/2 dl stærk kaffe
glasur
100 g flormelis
1 spsk. stærk kaffe
Rør fedtstoffet godt med flormelis og rør så æggene i. Melet blandes med bagepulveret og røres i dejen.
Dejen fyldes i en smurt springform og bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Prøv med en strikkepind, om den er bagt.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Når den er helt kold flækkes den.
Læg kagen sammen med smørcreme, rørt af smør, æggeblommer og flormelis. Kaffen røres langsomt i til sidst.
Glasuren smøres på kagen.
Spise med mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.