tirsdag

KASTANJEKAGE

Oktober måned er måneden, hvor de ægte kastanjer (spisekastanjer) er modne i Danmark. Få har dem i haverne, men er man så heldig at kende en park eller lignende sted med ægte kastanjer, så saml nogen sammen og bag denne lækre kastanjekage en kedelig efterårsdag. Det luner, - også på humøret.

Opskrift : Fritze Juel 1972



KASTANJEKAGE

dej

200 g mel
150 g kastanjer
150 g melis
3 æg
150 g smør eller margarine
1 tsk. bagepulver
1/2 dl vand
reven skal af 1 appelsin
1/2 tsk. kanel

Skær et kryds i kastanjernes spidse ende og sæt dem et par minutter i en lun ovn, så er skallen lettere at få af. Hvis den brune hinde stadig sidder på, kan kastanjerne enten lægges nogle minutter i den varme ovn igen eller holdes nogle minutter i koghedt vand. Herefter trækkes den brune hinde af. Mal kastanjerne i kværn.

Rør smørret (margarinen) blødt med sukkeret. Tilsæt den revne appelsinskal og kastanjemassen. rør æggene i ét ad gangen.
Sigt de tørre dele sammen og bland dem i dejen. Bland til sidst vandet i.

Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag den ved jævn varme (175 grader) i en times tid.

Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.