Oktober måned er måneden, hvor de ægte kastanjer (spisekastanjer) er modne i Danmark. Få har dem i haverne, men er man så heldig at kende en park eller lignende sted med ægte kastanjer, så saml nogen sammen og bag denne lækre kastanjekage en kedelig efterårsdag. Det luner, - også på humøret.
Opskrift : Fritze Juel 1972
KASTANJEKAGE
dej
200 g mel
150 g kastanjer
150 g melis
3 æg
150 g smør eller margarine
1 tsk. bagepulver
1/2 dl vand
reven skal af 1 appelsin
1/2 tsk. kanel
Skær et kryds i kastanjernes spidse ende og sæt dem et par minutter i en lun ovn, så er skallen lettere at få af. Hvis den brune hinde stadig sidder på, kan kastanjerne enten lægges nogle minutter i den varme ovn igen eller holdes nogle minutter i koghedt vand. Herefter trækkes den brune hinde af. Mal kastanjerne i kværn.
Rør smørret (margarinen) blødt med sukkeret. Tilsæt den revne appelsinskal og kastanjemassen. rør æggene i ét ad gangen.
Sigt de tørre dele sammen og bland dem i dejen. Bland til sidst vandet i.
Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag den ved jævn varme (175 grader) i en times tid.
Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.