torsdag

SKODSBØLLERKAGE

Skodsbøllerkage er en traditionel sønderjysk kage med rod i det sønderjyske køkken. Den er bagt med kartoffelmel og bages i bradepande eller lagkageforme. Serveres, dækket med ribs- eller hindbærgelé.

Opskrift : Tjenestepige fra Sønderborg 1810 / Inge Adriansen


SKODSBØLLERKAGE

6 æg
100 g sukker
90 g kartoffelmel
1 tsk. hjortetaksalt

400 g gelé

Pisk æggehviderne, rør sukker og blommer, tilsæt mel og hjortetaksalt, vend forsigtigt hviderne i.

Bages i bradepande eller lagkageforme i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Servér kagen, dækket med gelé.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.