En række nye arbejdsbesparende produkter, i form af halvfabrikata, var kommet på markedet. Det kunne ud over kagemix være geléer, buddinger, cremer og lagkagebunde.
Kagemix var dengang som nu en pulverblanding af de vigtigste ingredienser til en kage, mel, sukker, holdbart fedtstof og hævemidler. Krydderier og tørmælk. Der skulle blot tilsættes æg og vand og kagen var klar til at komme i ovnen.
Der var nu overskud til at gøre noget ud af pyntningen.
Pebermyntekage er et godt eksempel på sådan en kage, lavet af kagemix. Det krævede blot en pakke kagemix til en chokoladekage samt glasur og pynt.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
PEBERMYNTEKAGE
1 pakke kagemix til chokoladekage
glasur
150 g flormelis
ca. 1 æggehvide
1 tsk. citronsaft
1 dråbe pebermynteolie
lidt grøn frugtfarve
røde cocktailbær
Til glasuren sigtes flormelis, der røres godt med æggehviden til glasuren er blank og smidig. Tilsæt pebermynteolie og den grønne frugtfarve.
Kagemixen røres som angivet i brugsanvisningen på pakken. Dejen hældes i en smurt, raspdrysset randform og bages efter anvisningen.
Afkøl kagen og glasér den med pebermynteglasuren. Pynt med røde cocktailbær.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.