tirsdag

LYNKAGE

Lynkage, som navnet hentyder, en virkelig hurtig kage, når gæster i sidste øjeblik, melder deres ankomst til en tår kaffe.

Kagen har smag af appelsin og kardemomme. Drysses med hakkede mandler og perlemelis.

- Lige sådan en opskrift, der er god at have ved hånden, når det engang imellem skal gå lidt stærkt.

Opskrift : Lotte Haveman 1965


LYNKAGE

dej

250 g mel
2 tsk. bagepulver
150 g margarine
2 æg
85 g sukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. reven citronskal
75 g syltet appelsinskal

pynt

perlemelis
hakkede mandler

Mel og bagepulver blandes og margarinen smuldres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres hurtigt sammen.

Dejen hældes i en smurt, raspdrysset form og drysses med perlemelis og hakkede mandler.

Bages i ovnen ved 225 grader i 35-40 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.