Anvend gule eller røde stikkelsbær efter smag, kagen er utrolig dejlig med sin gyldne og sprøde overflade.
Er man heldig at have stikkelsbær i fryseren, kan de bruges.
Om en måneds tid, tager vi hul på de mange, mange, mange gammeldags og udenlandske bageopskrifter, der trænger sig på.
Opskrift : Sigrid Fugl
STIKKELSBÆRTÆRTE MED KOKOSLÅG
500 g stikkelsbær
1 dl vand
ca. 175 g sukker
1/2 stang vanilje
dej
125 g smør eller margarine
125 g sukker
1 æg
125 g kokosmel
60 g hvedemel
Skyl og nip stikkelsbærrene. Kog en lage af vand og sukker. Flæk vaniljen, skrab kornene ud og kom dem i sammen med vaniljestangen og stikkelsbærrene. Lad det koge i 8-10 minutter. Bærrene skal ikke koge helt ud.
Hæld bærrene i en tærteform af porcelæn eller andet ovnfast materiale. Kog lagen lidt ind og hæld den over.
Rør fedtstof og sukker sammen. Rør æg, kokosmel og mel i og fordel dejen over bærrene. Brug 2 gafler, så er dejen let at fordele.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter. Overfladen skal være gylden og sprød.
Servér Stikkelsbærtærte lun med iskold flødeskum til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.