onsdag

STIKKELSBÆRTÆRTE MED KOKOSLÅG

Selv om sommeren og dermed stikkelsbærrene er forbi for denne gang, er denne dejlige stikkelsbærtærte med kokoslåg fra først i 80erne, serveret lun med iskold flødeskum, værd at opbevare som et kært sommerminde til næste sommer.

Anvend gule eller røde stikkelsbær efter smag, kagen er utrolig dejlig med sin gyldne og sprøde overflade.

Er man heldig at have stikkelsbær i fryseren, kan de bruges.

Om en måneds tid, tager vi hul på de mange, mange, mange gammeldags  og udenlandske bageopskrifter, der trænger sig på.

Opskrift : Sigrid Fugl




STIKKELSBÆRTÆRTE MED KOKOSLÅG

500 g stikkelsbær
1 dl vand
ca. 175 g sukker
1/2 stang vanilje

dej

125 g smør eller margarine
125 g sukker
1 æg
125 g kokosmel
60 g hvedemel

Skyl og nip stikkelsbærrene. Kog en lage af vand og sukker. Flæk vaniljen, skrab kornene ud og kom dem i sammen med vaniljestangen  og stikkelsbærrene. Lad det koge i 8-10 minutter. Bærrene skal ikke koge helt ud.
Hæld bærrene i en tærteform af porcelæn eller andet ovnfast materiale. Kog lagen lidt ind og hæld den over.

Rør fedtstof og sukker sammen. Rør æg, kokosmel og mel i og fordel dejen over bærrene. Brug 2 gafler, så er dejen let at fordele.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter. Overfladen skal være gylden og sprød.

Servér Stikkelsbærtærte lun med iskold flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.