lørdag

SØNDERJYDSKE STÆNGER

Når weekenden sætter ind og vi rykker lidt tættere sammen, er der da ikke noget bedre end at glæde familien med lidt lækker bagværk.

Hertil er denne gammeldags stang det helt rigtige valg. 

Sønderjyske stænger er dejligt gærbrød med marengs på toppen. Fyldet udgøres af abrikosmos, æblemos eller æblestykker.

Opskrift : Safir Mel



SØNDERJYDSKE STÆNGER

dej

150 g margarine
30 g gær
300 g safir mel
1 æg
1 æggeblomme

fyld

100 g margarine
100 g sukker
30 g mel
25 g hakkede mandler

marengs

1 æggehvide
1 spsk sukker

abrikosmos, æblemos eller æblestykker

Til dejen smuldres margarine og gær i melet. Æg og æggeblomme æltes let i.

Dejen udrulles til 2 stænger. Fyldet  røres sammen og smøres på. Stilles lunt til hævning på en smurt plade ca. 30 minutter.
Æggehviden piskes stiv, sukkeret blandes i. Marengsmassen smøres over stængerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.