Til det fine kaffebord vælger vi en wesselkage, bestående af en dejlig mandelkage, smurt over med chokolade- kaffesmørcreme.
Den smukke kage pyntes med smuttede mandler til sidst og stilles koldt 1/2 time før den serveres.
Opskrift : Lotte haveman 1965
WESSELKAGE
dej
250 g sukker
200 g mandler
6 æggehvider (ca. 2 dl)
fyld - chokolade- kaffesmørcreme
150 g smør (gerne usaltet)
75 g flormelis
125 g kogechokolade
1 dl kogende vand
1 tsk. pulverkaffe
pynt
skoldede, smuttede mandler
Æggehviderne piskes meget stive, 4 spsk. sukker drysses over under kraftig piskning. Resten af sukkeret og fintmalede mandler vendes med let hånd i hviderne.
En springform (24 cm i diameter) fores med folie, smøres to gange og drysses med rasp. Dejen fyldes i formen.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Afkøles helt, før den smøres med smørcremen.
Til chokoladesmørcremen røres sigtet flormelis godt med blødgjort smør. Itubrækket chokolade smeltes i kogende vand, tilsættes pulverkaffe og røres, når det er afkølet, i smørcremen lidt efter lidt.
Kagen glaseres med chokoladeglasuren, som smøres både på overflade og sider. Resten af cremen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes i et pænt mønster på kagen.
Pyntes med skoldede, smuttede mandler og stilles koldt ca. 1/2 time før servering.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.