En dejlig, gammeldags prinsessekage, er en fin gærkage med gods i. Kagen bages i springform, først en bund, dernæst mandelfyld og til sidst fyldte snegle af dej, anbragt ovenpå.
Den afkølede kage pyntes med hvid glasur.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
PRINSESSEKAGE
gærdej
35 g gær
1 1/2 dl lunkent vand
100 g margarine
350 g mel
3 spsk. sukker
1 dl rosiner
3 spsk. fintsnittet sukat
fyld
100 g fintmalede mandler
85 g sukker
1-2 spsk. æggehvide
glasur
100 g flormelis
ca. 1 spsk. kogende vand
Gæren udrøres med lunken vand. Margarinen smuldres med melet. Alle ingredienserne blandes og æltes godt igennem. Stilles til hævning 30 minutter.
Fyldet blandes. Dejen slås igennem i fadet og æltes atter igennem på bordet.
1/3 af dejen rulles ud til en rund kage, som lægges i en smurt springform (20 cm i diameter). Halvdelen af fyldet smøres over. Resten af dejen udrulles til en aflang kage 45 x 25 cm. resten af fyldet smøres på og dejen rulles fast sammen. Pølsen udskæres i ca. 9 skiver og stilles i formen med den ene snitflade nedad.
Kagen efterhæver 15 minutter på et ikke for varmt sted.
Bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Afkøles og stryges med hvid glasur.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.