En flot og fornem festkage, skøn til en god kop kaffe og velegnet som dessert efter en god middag, er denne fru Linds kage, bestående af mandeldej, fyld af piskefløde med reven chokolade og yderst et godt lag chokoladeflødeskum, pyntet på toppen med marcipankonfekt og revet chokolade.
Opskrift : Lotte Have 1965
FRU LINDS KAGE
dej
5 æg
250 g sukker
250 g mandler
1 tsk. bagepulver
til stænkning
1 dl vin eller vand
fyld
1/2 liter piskefløde
1-2 spsk. sukker
75 g mørk chokolade
pynt
marcipankonfekt
reven chokolade
Til dejen piskes æg og sukker let til en luftig æggesnaps. Fintmalede mandler og bagepulver blandes og vendes med forsigtig hånd i æggemassen. Dejen fyldes omgående i en velsmurt, raspdrysset springform (24 cm i diameter).
Bages i ovnen ved 175-180 grader i 30-40minutter.
Når kagen er helt kold, flækkes den og sammenlægges med stiftpisket flødeskum, tilsat sukker og reven chokolade. Hele kagen dækkes med chokoladeflødeskum og pyntes med marcipankonfekt og reven chokolade.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.