mandag

FRU LINDS KAGE

En flot og fornem festkage, skøn til en god kop kaffe og velegnet som dessert efter en god middag, er denne fru Linds kage, bestående af mandeldej, fyld af piskefløde med reven chokolade og yderst et godt lag chokoladeflødeskum, pyntet på toppen med marcipankonfekt og revet chokolade.

Opskrift : Lotte Have 1965



FRU LINDS KAGE

dej

5 æg
250 g sukker
250 g mandler
1 tsk. bagepulver

til stænkning

1 dl vin eller vand

fyld

1/2 liter piskefløde
1-2 spsk. sukker
75 g mørk chokolade

pynt

marcipankonfekt
reven chokolade

Til dejen piskes æg og sukker let til en luftig æggesnaps. Fintmalede mandler og bagepulver blandes og vendes med forsigtig hånd i æggemassen. Dejen fyldes omgående i en velsmurt, raspdrysset springform (24 cm i diameter).

Bages i ovnen ved 175-180 grader i 30-40minutter.

Når kagen er helt kold, flækkes den og sammenlægges med stiftpisket flødeskum, tilsat sukker og reven chokolade. Hele kagen dækkes med chokoladeflødeskum og pyntes med marcipankonfekt og reven chokolade.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.