Kagerne, der skal opbevares i kagedåse, bliver bløde og seje, som vi kan lide det, lægges der et par skiver frisk brød ved.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
STORE BLØDE GAMMELDAGS PEBERKAGER
300 g sukker
4 1/2 dl sirup
3 tsk. nellike eller ingefær
2-3 tsk. kanel
140 g smør eller margarine
2 æg
2 æggeblommer
2 toptsk. hjortetaksalt
2 tsk. potaske
pynt mandler
Giv sirup og sukker et opkog, tilsæt krydderier og smør. Pisk de hele æg og æggeblommerne og rør dem i den varme blanding. Tilsæt mælken og lad massen afkøle noget. Rør derefter melet, som er blandet med hjortetaksalt og potaske i.
Dæk dejen med et klæde og lad den stå, helst i 3 døgn.
Tril dejen i store kugler og læg dem på en smurt plade, tryk dem lidt flade og stik en halv, skoldet mandel i midten af hver kugle.
Bag peberkagerne brune ved ret god varme. Lad dem afkøle og læg dem i en dåse med et par skiver frisk brød.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.