fredag

HJERTEKAGE


Hjertekage med de dejligste julekrydderier smager simpelthen af jul. Smukt drysset med sigtet flormelis, er den oplagt ved juletide og så er det en flot, flot værtindegave i december.

Kagen kan naturligvis nydes på alle årstider til en god kop kaffe.

Opskrift : Sigrid Fugl 1981



HJERTEKAGE

4 æg
50 g sukker
1 tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
200 g lys sirup
50 g sukat
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Del æggene og rør blommerne til en hvid æggesnaps med sukkeret. Tilsæt krydderier, hakket sukat og sirup. Bland mel med bagepulver og rør det i ad et par gange. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i. Dejen kommes i en smurt kageform.
Sæt formen i ovnen ved 170 grader i ca. 50 minutter.

Afkøl kagen på rist og drys med sigtet florsukker, før der skæres i den.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.