De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
fredag
HJERTEKAGE
Hjertekage med de dejligste julekrydderier smager simpelthen af jul. Smukt drysset med sigtet flormelis, er den oplagt ved juletide og så er det en flot, flot værtindegave i december.
Kagen kan naturligvis nydes på alle årstider til en god kop kaffe.
Opskrift : Sigrid Fugl 1981
HJERTEKAGE
4 æg
50 g sukker
1 tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
200 g lys sirup
50 g sukat
250 g mel
2 tsk. bagepulver
Del æggene og rør blommerne til en hvid æggesnaps med sukkeret. Tilsæt krydderier, hakket sukat og sirup. Bland mel med bagepulver og rør det i ad et par gange. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i. Dejen kommes i en smurt kageform.
Sæt formen i ovnen ved 170 grader i ca. 50 minutter.
Afkøl kagen på rist og drys med sigtet florsukker, før der skæres i den.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.