tirsdag

HOFJÆGERMESTERKAGER

Hofjægermesterkager er gode på kaffebordet og så er de praktiske, idet kagerne bages og gemmes i kagedåsen. Når de skal på bordet lægges de sammen med den dejligste smørcreme, med enten revet appelsinskal eller revet citronskal til at give en dejlig smag.

Der bliver ca. 55 stk. af portionen

Opskrift : Sigrid Fugl 1983



HOFJÆGERMESTERKAGER

dej

2 æg
150 g sukker
75 g havregryn
50 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 tsk. hjortetaksalt

smørcreme

50 g smør
100 g florsukker
1 tsk. reven appelsinskal eller reven citronskal
1 tsk. appelsin- eller citronsaft

Til dejen piskes æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt havregryn, hvedemel, salt og hjortetaksalt og rør dejen godt sammen.

Sæt dejen med 2 teskeer på plade med bagepapir.

Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 grader  i 8-10 minutter.
Lad kagerne stå et par minutter før de tages af pladen.

Kagerne skal være helt kolde før de kommes i kagedåse til opbevaring.

Læg dem sammen to og to med smørcremen, umiddelbart før de serveres.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.