onsdag

BANANGIFLER

Skønne gifler, rullet om stykker af banan og pyntet med perlemelis. De dejlige gifler serveres lune til en kop kaffe.

Der bliver 16 stk. af portionen.

Opskrift : Lotte Haveman 1965

Kaffebord 1958


BANANGIFLER

gærdej

300 g margarine
300 g mel
50 g gær
1/2 dl lunkent vand

fyld

bananer, delt i 2-3 stk.

pensling og pynt

æggehvide
perlemelis

Margarinen smuldres i melet. Gæren udrøres med lunkent vand. Det hele æltes med let hånd. (Er dejen for blød, må den lægges koldt i 10 minutter).

Dejen deles i to ens dele og hvert stykke udrulles til en rund plade og deles i 8 trekanter. På hver trekant lægges et stykke banan. Giflerne trilles sammen og stilles med spidsen nedad på en smurt plade.
Giflerne hæver 15 minutter overdækket på et ikke for varmt sted. Pensles med æggehvide og drysses med rigeligt perlemelis.

Bages i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.

Servér de dejlige banangifler lune til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.