torsdag

HONNINGBOMBER

I kærlig erindring til barndommens duftende honningkager i 50erne, der hvert år, den 1. november, blev solgt på torvet i vogne fra honningkagebyen Christiansfeld. De voksne købte honningkager til kaffen og børnene kunne vælge mellem forskellige figurer af honningkage, påklistret et smukt glansbillede. Det var noget, man glædede sig til hvert år.

Honningkager kan nu sagtens spises året rundt og er der noget børnene elsker, er det dejlige, krydrede honningkager.

Her Honningbomber med hvid glasur. Kagerne er egnet til at lægge i kagedåse.

Opskrift : De Danske Sukkerfabrikker



HONNINGBOMBER

dej

250 g honning
250 g mørk sirup
500 g brun farin
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. kardemomme
50 g finthakket pomeransskal
50 g finthakket sukat
3 små æg
750 g mel

glasur

1 æggehvide
150 g flormelis
1/2 tsk. eddike

Rør æggehviden med sigtet flormelis og eddike til en tyk glasur. Er hviden stor, behøver den måske lidt mere flormelis.

Varm honning, sirup og farin op til det smelter sammen. Tag det af varmen og kom krydderier, natron og hakket frugt i. Tilsæt æggene, når det er kølet noget af og ælt melet i med en ske, når det er kølet helt af.

Dæk dejen til og stil den køligt til næste dag. Form med våde hænder små runde kugler, der sættes på bagepapir på en plade.

Bag bomberne midt i ovnen ved 170 grader ca. 20 minutter.

Glasér med æggehvideglasur, så snart kagerne kommer ud af ovnen. Sæt dem på en rist og lad dem køle fuldstændig af, før de lægges i en kagedåse.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.