En virkelig dejlig, og gennem klassisk amerikansk ostetærte, der er skøn kold, serveret på et te- eller kaffebord eller som en dessert efter et godt måltid.
Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1983
AMERIKANSK OSTETÆRTE
dej
180 g mel
150 g smør
3 - 4 spsk. kærnemælk
ostemasse
1 1/4 dl sukker
2 dl rosiner
2 æg
50 g smør
1 1/2spsk. mel
reven skal af 1 citron
1/2 tsk. vanilje
1 bæger creme fraiche 38 %
25 g mandler
Til tærtedejen smuldres smørret i melet og dejen samles med kold kærnemælk, så meget at dejen får en konsistens, at dejen er nem at rulle ud. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
Rul dejen ud, Og beklæd en smurt springform med den. Dejen skal gå helt op.
Hytteosten passeres gennem en sigte. Smørret smeltes, afkøles og blandes i hytteosten sammen med de øvrige ingredienser til ostemassen. Mandlerne smuttes og snittes, ostemassen kommes i tærtebunden og de snittede mandler drysses over tærten.
Ostetærten bages i ovnen ved175 grader i ca. 1 time til kagen er gennembagt.
Kagen spises kold til te- eller kaffe eller den serveres som dessert.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.