Hindbærrene kan godt være frosne. De knuses med en gaffel og blandes med sukker. Overskydende saft hældes fra.
Uheldige episoder med inficerede frosne hindbær fra industrien i de senere år, gør det klogest, lige at koge bærrene en smule først og så tilsætte sukker efter behag.
Rouladen køler af og serveres til en glad kop kaffe, sammen med en klat flødeskum til.
Opskrift : Else vinkel 1956
NEM ROULADE
100 g sukker
2-3 æg
1 spsk. vand
1 tsk. bagepulver
75 g hvedemel
til det er meget let.
fyld
1/2 - 2 dl varm mos af hindbær
Smør en lille bradepande på 35 x 25 cm. Beklæd den med pergamentpapir (bagepapir) og smør papiret godt.
Pisk æg, sukker og vand til det er meget let. Sigt mel og bagepulver i og rør det hele godt sammen. Hæld dejen ud i papiret.
Bag kagen i en meget varm ovn, 250 - 275 grader i omtrent 5 minutter eller til den er lysegul. Vend hurtigt kagen over på et stykke papir, strøet med sukker, og træk det papir af, den er bagt i.
Fordel fyldet jævnt ud over hele kagen og rul den sammen på langs.
Lad kagen afkøle på papiret med sammenføjningen nedad.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.