Smørcremen må godt være tilsat lidt cognac eller likør, - det er vel snart jul.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
BIRGITTES HONNINGLAGKAGE
dej
4 æg
100g sukker
2 tsk. ingefær
1,5 dl honning
50 g sukat
250g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
revet skal af lidt appelsin eller citron
fyld
100 g smør
75 g florsukker
2 spsk. appelsinmarmelade
2 - 3 spsk. flødeskum
abrikos eller æblemos
pynt
florsukker
Pisk æggeblommerne med sukker og ingefær, heri blandes honningen, der er lunet lidt over vandbad. Derefter røres sukat, mel, bagepulver revet skal i. Dejen blandes inden de stiftpiskede hvider forsigtigt røres i.
Hæld dejen i en velsmurt, raspdrysset form, rund som en springform.
Kagen bager ved svag varme (175 grader) i ca. 1 time. Afsvales 5 minutter i formen før den vendes forsigtigt ud. Når den er helt kold, flækkes den igennem 2 gange, så der bliver 3 lag.
Nu lægges kagen sammen med først smørcremen, der er rørt af smør, florsukker, appelsinmarmelade og flødeskum. Pisk det hele godt sammen og kom gerne lidt cognac eller likør i.
Næste lag er abrikos- eller æblemos.
Lad kagen trække med de to slags fyld, gerne natten over.
Sigt flormelis over lagkagen eller rør en glasur af flormelis og vand og kom den over.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.