torsdag

HJORTETAK

Ind under jul, er kager, kogt i varm fedt eller palmin, særlig efterspurgte og intet er da næsten dejligere, end koge en portion klejner at glæde familien med i den hyggelige juletid.

Men, som vi har vore klejner, har nordmændene deres hjortetak. Det er ringe, af den dejligste dej med kardemomme og cognac iblandt ingredienserne og kogt i varm fedtstof, præcis som vore klejner. De er faktisk værd at prøve og skal nok gøre lykke.

Der bliver ca. 100 - 120 stk. af portionen.

Opskrift : Hanne Jacobsen Moss, Norge 1965


HJORTETAK

2 æg
250 g sukker
1 dl piskefløde
100 g margarine
1 tsk. kardemomme
1 tsk. hjortetaksalt
3 spsk. cognac
reven skal af 1 citron
ca. 550 - 600 g mel

Til kogning

fedt, olie eller palmin

Æg og sukker piskes godt, tilsættes stiftpisket fløde, smeltet, afsvalet margarine, krydderier, cognac og ca. 500 g mel. Dejen æltes let sammen og stilles koldt til næste dag. Æltes evt.med lidt mere mel, hvis det er nødvendigt, trilles til fingertykke stænger, som lægges ved siden af hinanden og skæres i ca. 10 - 12 cm længe stykker. Hvert stykke formes til ringe, trykkes godt sammen, et par hak klippes eller snittes i hver kage.

Kog kagerne i hedt fedtstof til de er brune og læg dem på fedtsugende papir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.