Æblekage er altid et hit og er da også ganske vidunderligt til en god kop kaffe og dejlig som dessert. Der er imidlertid lige så mange opskrifter på æblekage, som der er mennesker.
Dortes æblekage bages i et ildfast fad og serveres lun med flødeskum til.
Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1981
DORTES ÆBLEKAGE
dej
125 g margarine
100 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
ca. 3/4 kg madæbler
25 g mandler
50 g rosiner
evt. 1 spsk. kanelsukker
Margarine og sukker røres til salve og æggene røres i. Mel og bagepulver tilsættes og dejen røres.
Halvdelen af dejen lægges i en smurt form eller fladt ildfast fad.
Æblerne skrælles, skæres i både og fordelen over.
Mandlerne smuttes og halvdelen hakkes groft. De hakkede mandler, rosiner og kanelsukker drysses over æblerne. Resten af dejen lægges over. Det er ikke vigtigt, at dejen dækker fyldet helt. Pynt med de hele mandler.
Bages i ovnen ved 175 grader ca. 3/4 time.
Servér den dejlige æblekage lun med flødeskum til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.