fredag

ENGELSK HONNINGKAGE

I øjeblikket svømmer vi i honningkage- og sirupskageopskrifter og i dag er ingen undtagelse.

Her en engelsk én af slagsen fra 50erne, lagt sammen i 3 lag med en god creme og pyntet med smeltet chokolade og smuttede mandler.
Om der anvendes honning eller sirup, begge dele går fint.

Det er en god gæstekage, der kun bliver bedre af at stå nogle dage, før den skal anvendes.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1959



ENGELSK HONNINGKAGE

dej

4 æggeblommer
100 g sukker
1 tsk. ingefær
1 tsk. nelliker
200 - 220 g honning eller sirup
50 g sukat
250 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
2 æggehvider

fyld imellem bundene

125 g smør
60 g florsukker
1 æg
1 dl vaniljecreme (almindelig kagecreme)

pynt

100 -125 g blokchokolade
smuttede mandler eller valnødder

Æggeblommerne røres skummende med sukker og krydderier. Honning eller sirup lunes over vandbad og røres derefter i æggemassen sammen med mel, bagepulver og finthakket sukat. Til sidst blandes de to stiftpiskede hvider i.

Hældes i en smurt, raspdrysset form og bager i ovnen ved 180 grader 1 time.

Kagen deles i 3 bunde, der lægges sammen med smørcremen, smagt til med revet appelsincreme.

Chokoladen smeltes og halvstivnes før den glaserer den afkølede kage. Pynt med mandler eller valnødder.

Servér en god kop kaffe til et stykke honningkage og nyd den dejlige smag af jul.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.