Bag rigeligt, så der er til både kagekasse og julepynt.
Dejen kan stikkes ud straks eller, hvis det passer bedre, stå nogle dage, før den stikkes ud.
Opskrift : Else vinkel 1956
JULESTJERNER AF SIRUPSKAGEDEJ
dej
150 g mørkt farin eller stødt melis
250g sirup
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1/2 - 3/4 tsk. stødt nellike
1 tsk. kardemomme
150 g smør
1 æg
2 tsk. natron
500 - 600g hvedemel
Giv sukker, sirup og krydderier et opkog i en gryde. Kom natron i og rør i massen, til det hele er som skum. Læg smørret i et fad og hæld den varme sukkerblanding over. Rør til smørret er smeltet. Tilsæt ægget og rør melet i lidt efter lidt, men først når dejen er kold.
Arbejd dejen godt sammen på bordet og rul den ud i en smule mel. Stik dejen ud med store og små stjerneforme og læg kagerne over på smurte plader.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.
Når kagerne er helt kolde, sprøjtes de med glasur i et smukt mønster.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.