onsdag

JULESTJERNER AF SIRUPSKAGEDEJ

Små og store julestjerner af sirupskagedej, pyntet smukt med hvid glasur, både smager dejligt, men ser bestemt også dejlige ud som pynt rundt omkring i huset. - Og så afgiver kagerne en dejlig svag duft af, at nu er julen nær.

Bag rigeligt, så der er til både kagekasse og julepynt.

Dejen kan stikkes ud straks eller, hvis det passer bedre, stå nogle dage, før den stikkes ud.

Opskrift : Else vinkel 1956



JULESTJERNER AF SIRUPSKAGEDEJ

dej

150 g mørkt farin eller stødt melis
250g sirup
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1/2 - 3/4 tsk. stødt nellike
1 tsk. kardemomme
150 g smør
1 æg
2 tsk. natron
500 - 600g hvedemel

Giv sukker, sirup og krydderier et opkog i en gryde. Kom natron i og rør i massen, til det hele er som skum. Læg smørret i et fad og hæld den varme sukkerblanding over. Rør til smørret er smeltet. Tilsæt ægget og rør melet i lidt efter lidt, men først når dejen er kold.

Arbejd dejen godt sammen på bordet  og rul den ud i en smule mel. Stik dejen ud med store og små stjerneforme og læg kagerne over på smurte plader.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.

Når kagerne er helt kolde, sprøjtes de med glasur i et smukt mønster.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.