Marengsruder, dejlige små kager til en kop kaffe, som er gode at have til kagekassen.
Der bliver ca. 70 stk. af portionen.
Opskrift : Elise Sverdrup 1965
MARENGSRUDER
dej
250 g mel
1/2 tsk. bagepulver
125 g sukker
200 g margarine
1 æggeblomme
glasur
250 g sigtet flormelis
1 - 2 æggehvider
pynt
hakkede mandler
Mel og bagepulver blandes og margarinen smuldres heri. De øvrige ingredienser tilsættes, dejen æltes sammen og stilles koldt 1 time.
Medens dejen hviler, laves glasuren, som ikke må være for tynd, og mandlerne hakkes.
Dejen udrulles i ca. 3 mm tykkelse, udskæres med kagespore til ruder, lidt glasur smøres på hver,
mandler drysses over og kagerne sættes på smurte bageplader.
Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 10 minutter tilde er let gyldne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.