gammeldags mørdej, der kan ligge 3 uger i køleskabet eller 14 dage i et spisekammer, det er da nemt. - Og så kan mørdejen bruges til mange ting.
Ovenstående konstatering stod at læse i julemåneden 1959. Det var Kirsten Hüttemeier, der gav nogle bud på anvendelsen af mørdej.
Dejen er velegnet til småkager, tærter og medaljer
Til tærten kan anvendes syltetøj, abrikosmarmelade eller æblesnitter. Her anvender vi æblerne og drysser med sukker og kanel.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1959
HÜTTEMEIERS TÆRTE
mørdej
250 g mel
200 g smør
80 g sigtet florsukker
1 æggeblomme
Ingredienserne hakkes sammen, æltes og skal dejen gemmes, lægges den i en plasticpose i køleskab eller i et stykke smørrebrødspapir i spisekammeret.
Til juletærten fores et ildfast fad med mørdejen (gem noget til gitter over kagen). Herover lægges rå, snittede æbler. disse drysses med sukker og kanel. Strimler af dejen lægges over som et fletværk. Pensl med æg.
Bages i ovnen ved 225 - 250 grader i 15 - 20 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.