tirsdag

CHRISTIANFELDER HONNINGKAGE

Christianfelder honningkage, skåret i skiver og serveret med glasur af flormelis og vand er en gammel tradition, især i det sønderjyske hvor kagen, som navnet siger, stammer fra Christianfeld.



Har man glas stående med honningrester i, er Christianfelder honningkage en god måde at få brugt resterne på.

Det er en bradepandekage, som nok kan holde sig i nogle dage, godt emballeret i film eller plastik. Faktisk bliver en honningkage bedre, når den trækker nogle dage.

CHRISTIANFELDER HONNINGKAGE

500 g honning
250 g sukker
2 æg
1/2 tsk. ingefær
1 reven appelsinskal
500 g mel
1 dl sur fløde
1/2 tsk. kanel
1 tsk. hjortetaksalt

Honningen varmes op i en gryde, tages fra varmen og afkøles. Sukkeret røres i og fløde, mel og æg tilsættes. Til sidst røres krydderierne i.

Dejen hældes i en smurt bradepande og bager i ovnen ved svag varme (70 grader) i ca. 1 time.

Christianfelder honningkage, evt. pyntet med glasur, serveres til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.