Vi er ikke alene om, at bage julekage i Danmark. Også vore nabolande har deres traditionelle julekager, der dukker frem hvert år til jul.
Her en tysk julekage med fyld af rare sager. Rosiner, korender, mandler, appelsinskal, sukat, kanel og kardemomme.
Kagen er bagt med bagepulver og er bedst friskbagt.
Opskrift : Else Algreen 1964
TYSK JULEKAGE
dej
250 g smør eller margarine
2 dl sukker
3 æg
1 dl rosiner
1 dl korender
1 dl mandler
2 spsk. syltet appelsinskal
3 spsk. sukat
1/2 tsk. ka
1/2 tsk. kardemomme
2 spsk. piskefløde
5 dl mel
1 tsk. bagepulver
Blødgør fedtstoffet og rør det godt med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne, en ad gangen, under fortsat røring.
Bland rosiner og de skoldede, tørrede korender med lidt af melet og rør dem sammen med hakkede mandler, appelsinskal, sukat, kanel, kardemomme og fløde i blandingen..
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Pisk hviderne til stift skum og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt og raspstrøet julekageform.
Bages i ovnen ved 150 grader i ca. 1 1/4 time.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.