Spekulas, fine små julesmåkager, stukket ud i forskellige former, stammer fra Holland, hvor det er en klassisk julesmåkage. En af de mest kendte julesmåkager overhovedet, så snart vi nærmer os julemåneden.
Spekulas skal ikke være for store og så skal de være temmelig lyse.
Der bliver ca. 140 stk. af portionen.
Opskrift :Ellis Tardini
MANDELSPEKULAS
dej
500 g mel
250 g smør / margarine
250 g farin
2 æg
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. bagepulver
125 g mandelflager
Smørret smuldres i melet. Kom sukker, æg, krydderier og bagepulver i. Ælt dejen sammen til en fast dej, der hviler natten over i køleskabet.
Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud i firskellige faconer, og endelig ikke for store. Kagerne drysses med mandler.
Sæt dem på en smurt plade (bagepapir).
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. De skal være lysebrune.
Svaler af på en bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.