mandag

KRANSEKAGESTYKKER

Nytåret er ikke langt væk og dermed rådhusklokkerne, champagne og kransekage.

Enhver bager med respekt for sig selv, gør noget særligt ud af kransekagen op til nytår, - kransekagestænger, kransekage-ur eller en hel kransekage.

Det er faktisk morsomt at bage den selv og slet ikke så vanskeligt, som man måske går og tror. I dagene mellem jul og nytår er der jo tid til det, isæt hvis man holder lang juleferie.

Opskrift : Ellis Tardini 1977



KRANSEKAGESTYKKER

500 g marcipanmasse
100 g florsukker
1 æggehvide

glasur

1 æggehvide
125 g florsukker

Til kransekagemassen æltes den rå marcipan med florsukkeret og æggehviden. Eventuelt kan der tilsættes mere florsukker, så massen bliver fast og let kan rulles til pølser.
Skær dem i stykker på 5-6 cm og tryk dem foroven, så de får form som tagrygge.

Kransekagerne bages i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter. De må ikke blive ret mørke.

Køl kagerne af på bageristen.

Glasuren røres sej og sprøjtes tyndt ud i zigzag hen over "tagryggene".

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.