Enhver bager med respekt for sig selv, gør noget særligt ud af kransekagen op til nytår, - kransekagestænger, kransekage-ur eller en hel kransekage.
Det er faktisk morsomt at bage den selv og slet ikke så vanskeligt, som man måske går og tror. I dagene mellem jul og nytår er der jo tid til det, isæt hvis man holder lang juleferie.
Opskrift : Ellis Tardini 1977
KRANSEKAGESTYKKER
500 g marcipanmasse
100 g florsukker
1 æggehvide
glasur
1 æggehvide
125 g florsukker
Til kransekagemassen æltes den rå marcipan med florsukkeret og æggehviden. Eventuelt kan der tilsættes mere florsukker, så massen bliver fast og let kan rulles til pølser.
Skær dem i stykker på 5-6 cm og tryk dem foroven, så de får form som tagrygge.
Kransekagerne bages i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter. De må ikke blive ret mørke.
Køl kagerne af på bageristen.
Glasuren røres sej og sprøjtes tyndt ud i zigzag hen over "tagryggene".
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.