Opskrift : Ellis Tardini 1977
SVENSK JULEKAGE
200g mandler
1 spsk. sukker
200 g rosiner
200 g dadler
200 g figner
400 g smør / margarine
400 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
7 æg
400 g mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sherry
50 g florsukker
Smut og hak mandlerne og bland dem med sukkeret. Lad rosinerne trække 5 minutter i kogende vand. Fjern stenene i dadlerne og hak dem sammen med fignerne. Lad rosinerne dryppe af i en sigte og tør dem.
Rør smør, sukker og æg cremet, bland mel og bagepulver i. Ryst rosiner, dadler og figner i lidt mel og kom det i dejen sammen med mandler og sherry.
Fyld dejen i 3 smurte sandkageforme.
Bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i 10 minutter.
Lad kagerne afkøle på bageristen, pak dem derefter ind i alufolie.
Servér den dejlige julekage, drysset med flormelis og skiveskåret til en rigtig kop julekaffe.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.