søndag

SVENSK JULEKAGE

Julekage hører juletiden til og hvert land, hver person har sin yndlingsopskrift at følge, som nu denne svenske julekage, der bliver bedre og bedre med alderen. Kagen er intet mindre end overdådig med sit fyld af rosiner, dadler, figner, mandler og sherry.

Opskrift : Ellis Tardini 1977



SVENSK JULEKAGE

200g mandler
1 spsk. sukker
200 g rosiner
200 g dadler
200 g figner
400 g smør / margarine
400 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
7 æg
400 g mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sherry

50 g florsukker

Smut og hak mandlerne og bland dem med sukkeret. Lad rosinerne trække 5 minutter i kogende vand. Fjern stenene i dadlerne og hak dem sammen med fignerne. Lad rosinerne dryppe af i en sigte og tør dem.

Rør smør, sukker og æg cremet, bland mel og bagepulver i. Ryst rosiner, dadler og figner i lidt mel og kom det i dejen sammen med mandler og sherry.

Fyld dejen i 3 smurte sandkageforme.

Bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i 10 minutter.
Lad kagerne afkøle på bageristen, pak dem derefter ind i alufolie.

Servér den dejlige julekage, drysset med flormelis og skiveskåret til en rigtig kop julekaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.