lørdag

FRANSK KAGE FRA ALSACE - KUGELHOPH

Fransk kage fra Alsace eller som den oprindeligt hedder kugelhoph, er en fin fransk kage af gærdej med korender og mandler, der passer fint til den søde juletid. Kugelhoph serveres til en god kop kaffe, overdrysset med flormelis.

Opskrift : Før julen



KUGELHOPH

dej

60 g korender
1/2 dl kogende varm te
1 1/4 dl håndvarm mælk
30 g gær
250 g mel
30 g sukker
75 g smør
2 æggeblommer
reven skal af 1 citron
1 æggehvide
15-20 smuttede mandler

Hæld teen over korenderne. Opløs gæren i mælken og rør sukkeret og halvdelen af melet i. Stil blandingen lunt i 40 minutter.
Smelt smørret og lad det afkøle. Rør æggeblommerne og den revne citronskal i. Pisk æggehviden stiv, når dejen har hævet. Rør resten af melet, korenderne, smørblandingen og den piskede æggehvide i dejen.
Læg mandlerne i bunden af en høj, smurt form på 1 1/2 liter og fyld formen 3/4 op med dej. Stil kagen til efterhævning ca. 45 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader og bag kagen i ca. 40 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.