søndag

KIKSEKAGE MED JULENS FRUGTER OG NØDDER

De fleste af os vi voksne har nok en erindring om barndommens kiksekage fra børnefødselsdage eller kagen er blevet fremstillet i barndomshjemmet.

Her laver vi den gode, gamle kiksekage i en julet version, så kagen nærmest ligner konfekt. Nødder og tørrede frugter er tilsat med rund hånd.

Kilde : Else Marie Nygaard / Kristeligt Dagblad

Museet tidens Samling 2013

KIKSEKAGE MED JULENS FRUGTER OG NØDDER

250 g mel
250 g flormelis
100 g kakao
3 æg, pasteuriserede
skal af økologisk appelsin
150 g blandede nødder
150 g blandet tørret frugt
180 g firkantede vaniljekiks

Hak nødderne og skær den tørrede frugt i mundrette bidder. Bræk kiksene i mindre stykker. Smelt palminen i en gryde. Pisk æg og flormelis med en håndmixer og pisk kakaoen i.
Smelt palminen i en gryde og lad den køle lidt. Rør palminen i den piskede masse. Vend de tørre dele i dejen.

For en stor sandkageform (1 1/2 liter) med bagepapir eller plastfilm og fordel fyldet heri. Dæk kagen til og stil den koldt i 24 timer.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.