Drengene vrides ved at man stikker den ene ende af kagen gennem et hul i midten, som vi kender det fra klejner. Pigerne derimod frembringes ved at vride en dejstrimmel og forme dem til kranse.
Dejen er med kardemomme og citron og kagerne kogt i varm olie.
Der bliver 50 stk. af portionen
Opskrift : Ellis Tardini
dej
85 g sukker
50 g smør / margarine
6 æggeblommer
400 g mel
1 dl piskefløde
reven skal af citron
1 tsk. stødt kardemomme
olie til kogning
Smør og sukker røres blødt og æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Sigt halvdelen af melet i, tilsæt fløde, citronskal, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen godt og læg den i køleskab nogle timer.
Rul dejen tyndt ud på bordet og skær den ud i 3 brede strimler med en kagespore eller en kniv. Skær derpå på skrå i modsat retning, så der dannes skrå dejstrimler. Hver klejne skal have et langt snit på midten.
Drengene "vrides" ved at man stikker den ene ende gennem hullet i midten og trækker let til.
Vredne piger er dejstrimler uden hul i midten. Man "vrider" dem en gang og former dem til kranse.
Kagerne koges gyldne i den varme olie og drypper af på fedtsugende papir.
Lad de kogte drenge og piger køle helt af, inden de lægges i dåse.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.