torsdag

MARMOREREDE KAGER

Gammeldags småkager til dåserne i julemåneden, - de traditionelle og så dem, der både er gamle, smagfulde og dekorative. Til det sidste hører disse marmorerede kager.

De er bagt af mørdej uden æg, hvoraf den ene halvdel af kagen fremstår mørk og den anden halvdel lys. Det nemmeste er, at købe mørdejen færdig, men den skal være uden æg.

Der bliver ca. 6o stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964


MARMOREREDE KAGER

1 portion mørdej uden æg
2 spsk. kakao
1 1/2 spsk. vaniljesukker

mørdej uden æg

300 g mel
200 g smør eller margarine
1 dl sukker

Læg melet i en bunke på køkkenbordet. Hak fedtstoffet ud i melet og tilsæt sukkeret. Ælt dejen hurtigt sammen og stil den koldt.

Del dejen i to dele, ælt vaniljesukker i den ene del og kakao i den anden. Tril dejen til to pølser. Sno dem sammen og stil dem koldt.

Skær dejen i ca. 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en smurt plade.

Bages i ovnen ved 200 grader ca. 8 minutter.

Køl kagerne af på risten og læg dem i en tætlukkende kagekasse.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.