Nu er velsagtens småkagerne bagt og lagt i dåse, men derfor kan vi jo godt lige tage en opskrift mere, før vi holder jul.
Spårkakor hører til traditionelt svensk bagværk.
Der bliver ca. 40 stk.
SPÅRKAKOR
200 g smør
1/2 dl sukker
1 æggeblomme
5 dl hvedemel
ribsgelé
Smør og sukker røres, til det bliver let og luftigt, æggeblommen røres i. Melet æltes i lidt efter lidt. Sæt dejen kold nogle timer.
1/3 af dejen rulles ud på et melet køkkenbord til 1/2 cm tykkelse. Den skæres ud i lange kager, ca. 5 cm brede. Kagerne lægges på en smurt plade og resten af dejen sprøjtes i 3 cm striber på dejpladerne.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Køl kagerne af og sprøjt så ribsgelé mellem striberne. Skær kagerne i mindre stykker.
EN RIGTIG GLÆDELIG JUL
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.