onsdag

SPÅRKAKOR

Nu er velsagtens småkagerne bagt og lagt i dåse, men derfor kan vi jo godt lige tage en opskrift mere, før vi holder jul.

Spårkakor hører til traditionelt svensk bagværk.

Der bliver ca. 40 stk.



SPÅRKAKOR

200 g smør
1/2 dl sukker
1 æggeblomme
5 dl hvedemel
ribsgelé

Smør og sukker røres, til det bliver let og luftigt, æggeblommen røres i. Melet æltes i lidt efter lidt. Sæt dejen kold nogle timer.

1/3 af dejen rulles ud på et melet køkkenbord til 1/2 cm tykkelse. Den skæres ud i lange kager, ca. 5 cm brede. Kagerne lægges på en smurt plade og resten af dejen sprøjtes i 3 cm striber på dejpladerne.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Køl kagerne af og sprøjt så ribsgelé mellem striberne. Skær kagerne i mindre stykker.

EN RIGTIG GLÆDELIG JUL

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.