tirsdag

MORS FRITUREKOGTE BOLLER

Friturekogt bagværk i juletiden er langt fra noget nyt. Det har man faktisk altid gjort, og det længe inden både komfur og bageovn dukkede op.

Friskkogt friturebagværk, serveret varme eller lune med flormelis og syltetøj til er vidunderlige til en god kop kaffe eller som dessert.

Mors friturekogte boller med småtskårne rosiner, syltet appelsinskal, sukat, kardemomme og skal af citron, smager virkelig af jul.

Opskriften er svensk og fra 1950, hvor en konkurrence om det bedste bagværk, bød sig til hos de svenske husmødre. Denne opskrift er blandt de udvalgte.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.


MORS FRITUREKOGTE BOLLER i det varme fedt

225 g mel
1 topskefuld bagepulver
2 spsk. sukker
40 g smør eller margarine
1 æg
1 dl mælk (helst sur)
syltet appelsinskal
småtskårne rosiner
sukat
skal af 1/2 citron
kardemomme eller tørt syltetøj f.eks solbær

til kogning

fedt
palmin eller olie

Mel, bagepulver og sukker blandes. Æg og mælk piskes sammen. Den ønskede smagstilsætning tilsættes, tillige med det smeltede, lidt afkølede smør. Det hele røres i melblandingen og dejen røres godt.

Varm fedtstoffet godt op i en gryde (ligesom til klejner) og læg med en teske dejen i klatter i det varme fedt. Bollerne koges, til de er smukt gyldenbrune og lægges så på gråt papir (eller andet fedtsugende).

Trilles i enten kanelsukker eller i florsukker.

Servér nu en rigtig god kop kaffe til de varme friture boller.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.