En dejlig gammeldags krydret frugtkage, smurt over med whiskyglasur, er en ren lækkerbisken til en kop december kaffe.
Kagen er skøn og fugtig på grund af de mange frugter.
Opskrift : Brugsen
KRYDRET FRUGTKAGE MED WHISKYGLASUR
dej
250 g margarine
250 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
1 1/2 tsk. kanel
1 tsk. nellike
1 tsk. koriander
revet skal af 1 appelsin
1 dl appelsinsaft
500 g tørret frugt ( f. eks. svesker, rosiner eller figner )
50 g hakket sød pomeransskal
50 g hvedemel
glasur
175 g flormelis
2 1/2 spsk. whisky
Margarine og sukker røres blødt. Æggene tilsættes, et ad gangen. Melet blandes med krydderierne og kommes i dejen. Skal og appelsinsaft røres i.
Frugten hakkes groft, frugt og pomeransskal blandes med hvedemel i en skål og vendes i dejen.
Dejen fyldes i en smurt springform (22 cm), beklædt med bagepapir.
Sæt kagen i ovnen på den næstnederste ribbe ved 175 grader i 1 time. Skru varmen ned til 150 grader og dæk kagen med alufolie. Bag yderligere 30 -45 minutter. Tag den ud af formen og afkøl den, før den pakkes i alufolie og gemmes til dagen efter.
Overtræk den med glasuren og pynt med valnødder og appelsinskal.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.