onsdag

GODERÅD

Gode råd, de helt flade kager, der er bagt i et vaffeljern, er en tradition på julens kaffeborde i Sønderjylland.

Her er en svensk opskrift på goderåd, der, når de er afkølet, klippes med en saks rundt langs kanten. Dejen skal være af en konsistens, så den kan rulles ud og lægges i jernet.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.



GODERÅD

dej

2 æggeblommer
150 g smeltet smør eller margarine
1 1/2 dl fløde
3 spsk. sukker
600 - 700 g mel

Æggeblommerne, fløde, sukker og smeltet smør røres sammen, tilsættes så meget mel, at man får en smidig, sammenhængende dej, som kan rulles ud. Den skæres ud efter et goderådsjern.

Kagerne bages først på den ene side, derefter vendes jernet og kagerne bages færdige.

Når kagerne er afkølet, klippes de med en saks rundt langs jernet.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.