tirsdag

CITRON-FANCHONETTES

Citron-ganchonettes med en bund af små butterdejsskåle, fyldt med en lækker citroncreme og dækket med et godt lag marengs, får helt sikkert tænderne til at løbe i vand. Kagerne ikke bare smager godt, de er smukke på et veldækket kaffebord.
 Opskriften til citron-fanchonettes stammer fra den norske husholdningslærerinde, Henriette Schønberg Erken 1952, der også var anerkendt i Danmark i 50erne.

Opskriften rækker til 10 - 12 personer

Tip : En dag, det skal gå lidt stærkt, - køb en pakke færdige tarteletter af den tykke slags, fyld dem med citroncremen og bred marengs over. En tur i ovnen fuldender værket, når marengsen er klar.
 

CITRON-FANCHONETTES

butterdej af 250 g smør (færdigkøbt kan anvendes)

2 1/2 spsk. maizenamel
1 spsk. koldt vand
2 1/2 dl kogende vand
1 tsk. smør
2 æggeblommer
saft af 1 citron
revet skal af 1 citron
200 g sukker

marengsmasse

3 æggehvider
165 g flormelis

Sukkeret sigtes og æggehviderne piskes til hårdt skum (stiftpisket). Sukkeret piskes forsigtigt ind i i massen.

citroncreme

Maizena udrøres med en smule vand, røres i det kogende vand og koger 2 - 3 minutter, sættes derefter i vandbad og koger i 10 minutter. Irøres smør og sukker, tages fra varmen og tilsættes citronsaften, lidt revet citronskal og æggeblommerne.

Rul butterdejen ud og vend 10 - 12 små, krusede forme med bunden i vejret. Formene dækkes udvendigt med den udrullede butterdej, prikkes foroven og på siderne med en gaffel. Bages i ovnen pænt lyse gulbrune. Tag forsigtigt skallerne af formene og fyld dem med citroncremen. Dæk kagerne med marengs og brun dem svagt i ikke for varm ovn.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.