torsdag

FLØDERULLER

Herlige flotte fløderuller, skønne rørformede kager, bagt af butterdej og fyldt med flødeskum, der er smagt til med sukker og vanilie. Vidunderlige til en kop kaffe. Kagerne er utroligt lækre og meget dekorative og så er de noget for en rigtig slikmund.

Kagerne bages på rør af enten glas, blik, flasker med lang hals eller andet, der kan tåle at gå i ovnen ved god varme. Pas på, det bliver brændende varmt !
Der kan bages på lange rør, men hver kage må skæres af for sig, før røret lægges i ovnen.
Det er vigtigt ikke at fylde fløden i rørene før de er helt kolde.

En dejlig kage der, uden det går ud over noget, kan laves af færdigkøbt butterdej. Den skal bare rulles meget tyndt ud og ellers behandles som en hjemmelavet butterdej.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946. Gengivet ordret efter original opskrift. Fruen indvier os i, hvordan hun sågar har bagt butterdejsrør på et brugt lampeglas fra køkkenlampen, i mangel af bedre. Lamper med lampeglas hører fortiden til.
 

FLØDERULLER

dej

125 g smør
125 g hvedemel
1/2 dl koldt vand

pisket æg
flormelis

flødecreme

2 dl piskefløde
1 tsk. sukker
1/4 tsk. vaniliepulver

Til cremen piskes fløden stiv, der irøres sukker og vanilie.

1/3 af smørret smuldres med melet og vandet røres i lidt efter lidt. Resten af smørret bankes i dejen  med kagerulle. Dejen lægges sammen og rulles ud 4 gange med et kvarters mellemrum. Bør arbejdes på et køligt sted.
Rulles meget tyndt ud, skæres i strimler (2 fingre brede), der vikles om et rør, ca. 2 cm i diameter, der kan tåle at gå i ovnen. Længden på kagen skal være 10 - 12 cm. Bestryges på den ene side med pisket æg og strøes med flormelis. Rørene lægges på smurt plade og bages lysebrune i god varm ovn ved ca. 220 grader.
Kagerne skubbes forsigtigt af rørene og ligger til de er helt kolde.

Fyld kagerne med den tilsmagte flødeskum, læg dem på et smukt fad og servér dem til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.