onsdag

SØNDAGS RABARBERKAGE

Den nye rabarbersæson byder på utallige muligheder for at udnytte de dejlige rabarber, som altid vil ha' noget sommerligt over sig.

Rabarbergrød med mandelsplitter, det er jo en hitter hver sommer, men også en søndags rabarberkage vil kunne friste enhver lækkermunde og alle, som hylder rabarberen.

De små, røde vinrabarber gør sig nu bedst i retter med rabarber, ellers må stilkene, hvis de er alt for store, befries for det yderste lag.

Henriette Schønberg Erken er ophavskvinde til denne skønne gammeldags sommerkage fra 1946.
 

SØNDAGS RABARBERKAGE

2 kg rabarberstilke
1/2 kg sukker
1 tsk. vaniliepulver
1/4 liter mælk
20 g kartoffelmel
6 æg
1/2 liter fløde
125 g sukker

Stilkene renses og skæres ud, ikke for småt. Lægges i emaljeret gryde, lagvis med sukkeret. Koges lige møre. Tages op med en hulskr og lægges i en omeletform (et ildfast fad). Fløden, mælken og kartoffelmelet piskes koldt sammen og gives et opkog. Massen hældes i æggeblommerne, som er pisket 1/4 time med sukkeret (tyk æggesnaps). Alt kommes tilbage i gryden, gives et opkog medens der røres hele tiden. Tag gryden fra varmen og rør de stiftpiskede æggehvider i.
Cremen hældes over rabarberne i fadet, som sættes i en varm ovn og bages gulbrun.

Saften fra rabarberne kan sies og i 1/2 liter saft opløses 8 blade gelatine (husblas). Denne gelé hældes over, når kagen er kold. Eller kagen kan pyntes med flødeskum. Saften jævnes da med 1 tsk. kartoffelmel og serveres til kagen.

Spise med Mormor

Til grisens ære

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.