onsdag

KARTOFFELKAGE MED RABARBER

Kartoffelkage med rabarber er en herlig saftig kage, bagt med  purerede kartofler i stedet for mel.

Anden frugtmos kan erstatte rabarber som fyld, men rabarberne er fine i øjeblikket, især vælger man de små, lækre vinrabarber eller jordbærrabarber, som de også bliver kaldt.

Kagen dækkes af flødeskum, når den er lagt sammen.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946
 
 

KARTOFFELKAGE MED RABARBER

400 g kogte kartofler
3 æg
75 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 dl rabarbermos
1 dl piskefløde

Æggeblommer og sukker piskes i 10 minutter. De kogte kartofler males, pureres og kommes i æggemassen sammen med bagepulveret og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
Dejen fyldes i en flad, smurt form og deles i to dele, når den er afkølet, eller kommes i to ens flade, smurte forme. Der lægges smurt papir i bunden af formen.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Kartoffelkagen lægges sammen, når den er kold med rabarbermos eller anden frugtmos. Flødeskum lægges hen over.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.