mandag

GÅSEBRYST

Den traditionelle flødeskumskage fra bageren, gåsebryst, har en lang fortid bag sig. Gåsebryst er én af de 21 danske nationalkager, madhistorikeren Bi Skaarup, noterede sig i 90erne.

Gåsebryst blev opfundet i starten af sidste århundrede på Vestsjælland. Dengang var det vanskeligt at rulle marcipan helt glat ud. Den fik struktur som gåsens bryst og fik sit navn efter det.

Kagen består af en butterdejsbund med et lag sveskemarmelade over, herover et tykt lag flødeskum. Kagens overside er af et tyndt lag marcipan.
 

GÅSEBRYST

1 plade butterdej
2 blade husblas
2 1/2 dl piskefløde
1/2 stang vanilie
2 spsk. flormelis
1 dl sveskemos
150 g marcipan
3 spsk. flormelis

pynt

50 g smeltet mørk chokolade

Rul butterdejen ud til dobbelt længde. Bag pladen i ovnen ved 200 grader i 12 minutter og lad den afkøle.
Udblød husblassen i koldt vand, lun 1/2 dl af fløden og smelt husblassen heri. Pisk resten af fløden til skum, bland vaniliekorn i sammen med flormelis og husblassen. Cremen stilles koldt.
Læg sveskemos som en stribe i midten af butterdejsbunden på den lange lad. Kom cremen i sprøjtepose og læg den som striber omkring sveskemassen, så den er dækket.
Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord, læg den over kagen så den dækker creme og bund. Stil kagen i fryseren et par timer.
Dekorer med den smeltede chokolade.

Del kagen i 6 stykker på langs med en skarp kniv.

Kilde : Familiejournalen / Kristina Marckmann

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.