søndag

FRANSKE VAFLER

Franske vafler, sprøde og sukkerdejlige, lagt sammen med en lækker smørcreme, det er sådan de dejlige kager huskes.

I vore dage er det ophøjede fjernet fra de franske vafler, der er gået hen og blevet fast inventar blandt industriens store udvalg af småkager, skærekager og andet bagværk i supermarkederne og på tankstationer.

Det vil nu ikke afholde os fra selv at bage en portion gammeldags franske vafler efter gammel opskrift fra 1953. Det var dengang husmoderen bagte sit brød og sine kager selv og engang imellem aflagde besøg i en bagerbutik.

Opskrift : Gunna Agersted og Bodil Westergård
 

FRANSKE VAFLER

250 g smør eller mgr.
250 g hvedemel
3 spsk. vand
1 tsk. eddike

Smørret eller margarinen smuldres i det sigtede mel. Vandet med eddiken blandes i og dejen æltes med let hånd til den er ens og sammenhængende. Stil dejen koldt en times tid.
Rul dejen ret tyndt ud og udstik runde kager med en form eller et glas (diameter 6-7 cm). Pensl kagerne let med koldt vand og vend den ene side ned i groft sukker, der er strøet på et stykke pergamentpapir. Lad kagerullen gå let hen over kagerne, så de bliver aflange.

Sæt kagerne på en smurt bageplade med sukkersiden opad og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Sukkeret må gerne blive karamelagtig.

Kan gemmes i kagekasse og lægges sammen to og to efterhånden. Så holder de sig bedst sprøde.

smørcreme

150 g smør eller margarine
50-75 g flormelis
1 æggeblomme

Det blødgjorte fedtstof røres med det sigtede flormelis og æggeblommen til en salve.

TIL GRISENS ÆRE

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.