fredag

RULLETÆRTE

Rulletærte, kan bedst beskrives som en roulade, skåret i skiver og pakket tæt i en rund form, der fyldes ud med frugtgelé.  Den spændende og færdige kage vil efter at have stået nogle timer, gerne til næste dag, fremstår som en kompakt kage.
 

RULLETÆRTE (SWISS-ROLL)

2 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
100 g smør
1/2 tsk. bagepulver
2 dråber citronolie
2 spsk. mælk
4 store spsk. syltetøj
frugtgelé efter behov, smeltet

Smør og sukker røres hvidt, tilsættes æggene og hvedemelet, skiftevis, citronolien, mælken og resten af melet, hvori bagepulveret er blandet. En lille aflang pande smøres og belægges med smurt papir, som gerne må gå lidt op ad kanterne. Bred hurtig dejen ud og sæt den i en varm ovn (ca. 210 grader) i 10-15 minutter til kagen er ganske svagt lysebrun. Rulletærten bliver mere porøs og lettere at rulle, hvis den bages hurtigt. Er ovnen ikke varm nok, bliver kagen tør og går let itu, når den rulles sammen.
Pandens størrelse bør være 25x40 med kanter. I mangel af en dertil passende pande, kan man istedet lægge et smurt med smeltet smør lidt stift papir på en bageplade og brede dejen ud. Vend straks kagen ud på et sukkerdrysset papir og påsmør det lunede syltetøj. Rulle hurtigt, men forsigtigt kagen sammen.

Kagen skæres i skiver, lægges i en vædet, sukret form. Står en times tid og der fyldes op med frugtgeléen, som skal være lun. Det er denne fugtighed, som skal få kagen til at holde sammen. Lad stå koldt i nogle timer, - gerne til næste dag, så bliver den allerbedst.
 

Servér rulletærte med iskoldt flødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.