lørdag

PLUMKAGE GAMMELDAGS

En gammeldags plumkage med fyld af mandler, rosiner, cocktailbær, pomeransskal og spiritus i form af rom, sherry, vermouth eller lignende, er en dejlig saftig skærekage. Især når den får lov til at stå og trække med vinen til næste dag.

De mange gode sager, er sammen med vinen med til at give en saftig kage og en dejlig konsistens på grund af de mange æg.

Dejen røres som en sandkagedej, hvilket vil sige, at blødgjort mgr. og sukker røres hvidt, herefter tilsættes æggeblommerne og dejen røres meget kraftigt igennem. Melet blandes med den revne citron- og appelsinskal og røres i dejen, der nu ikke skal røres så kraftigt mere, da luften ellers slås ud af dejen. De stiftpiskede æggehvider røres i til sidst. Tilsæt fyldet.

Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956.
 

PLUMKAGE GAMMELDAGS

100 g rosiner
100 g skårne mandler
200 g cocktailbær eller syltede, udstenede kirsebær uden saft
100 g strimler pomeransskal
1 dl rom, sherry, vermouth eller lignende
250 g mgr., blødt
300 g sukker
8 æg
1/2 kg mel
skal af 1 appelsin og 1 citron

Rosiner, mandler, cocktailbær, pomerans, revet appelsin- og citronskal overhældes med vinen og stilles tildækket til næste dag.
Dejen røres sammen som en sandkagedej og fyldet kommes i. Dejen hældes i en smurt, raspdrysset sandkageform og bager i ovnen ved 170 grader i 1 1/2 time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.