søndag

FLØDELAPPER

Herlige, lune og gammeldags flødelapper med syltetøj eller sukker, det er sagen. Nu hvor vi går grilltiden i møde og mange er i besiddelse af et udendørs køkken, er det tiden at bage flødelapper til familien. Det er hyggeligt at stå i udendørskøkken, samtidig med der bages flødelapper, som ofte forsvinder i samme hast, de bliver bagt. Bag endelig rigeligt.

De er skønne, disse lapper og vil man ha' dem ekstra saftige og gode, lægges en skrive rå, skrællet æble på hver plet, medens den bages i fedtstoffet på panden.

opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
 


FLØDELAPPER

1/2 liter fløde
250 g mel
sukker
kardemomme
mgr. til bagning

Mel og fløde piskes til en tyk pandekagedej. Sukker og krydderier tilsættes. Med en spiseske sættes dejen i klatter på en varm pande med brusende mgr.Bages et øjeblik på hver side.

Servér flødelapper, drysset med sukker og syltetøj til.

Spise med Mormor

Til grisens ære

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.